Foglald (le) Magad!

A szolgáltatás célja:

 

A projekt célja:

 

• javítani az 54 éven felüliek és a fogyatékossággal élő személyek készségeit és ismereteit Primorje-Gorski kotar megyében

 

• lehetővé tenni e célcsoportok könnyebb integrációját a munkaerő-piaci/turisztikai ágazatban

 

A szolgáltatás célcsoportja:

 

 

A projekt célja a következő célcsoport kompetenciájának erősítése és fejlesztése:

• 54 évnél idősebb munkanélküliek

• fogyatékkal élő munkanélküliek

 

 

A szolgáltatás intézményi/szervezeti környezete, története

A projekt tervezett időtartama és az oktatási tevékenységek egyéves időszaka: 2019. április – 2020. április.

 

A résztvevők száma 50 fő, ebből legalább 42 munkanélküli, 54 éves vagy annál idősebb résztvevő és legalább 8 olyan munkanélküli, aki küzd valamilyen speciális oktatási igénnyel vagy fogyatékossággal.

 

A szolgáltatás tartalma /menete/ tevékenységei

A fő projekttevékenység a képzési program partnerenkénti testre szabása és megvalósítása, amely magában foglalja mind a személyes oktatást, mind a továbbképzési tevékenységeket.

A képzési program kompetenciák fejlesztésére irányul, nélkülözhetetlen például az e-foglalási rendszer és az online értékesítés megismertetése.

A személyes oktatás a képzési program 30% - át teszi ki és olyan tanfolyamokat tartalmaz, amelyek célja a következő:

• idegen nyelvtudás (angol, német vagy olasz)

• átruházható készségek (időgazdálkodás, kommunikáció,

csapatmunka, nyomás alatt végzett munka)

• digitális készségek (e-learning rendszer, online vétel)

• marketing

• a megye turisztikai földrajza és története

 

A továbbképzés a képzési program 70% -át teszi ki és helyi vállalatokban hajtják végre, például közlekedési társaságoknál és szállodákban/hostelekben.

 

A képzési programot a következő sorrendben kell végrehajtani:

 

• olyan szakmai fejlesztési program létrehozása, amely a résztvevők igényeihez igazodik és magában foglalja az idegenforgalmi ágazat összes kulcskompetenciáját

 

• az oktatási tevékenységeket végző tanárok és mentorok képzése

 

• a program személyes oktatási részének végrehajtása

 

• a program továbbképzési részének végrehajtása

 

 

A szolgáltatás módszertana:

 

 

A tanárok vezetik a képzés személyes elméleti részét, míg a résztvevőket mentorok segítik a helyi társaságoknál a gyakorlati továbbképzés során.

 

A képzési program célja mind a résztvevők elméleti ismereteinek fejlesztése, mind a valós munkakörnyezetben történő gyakorlat megvalósítása.

 

A tanítás és a tanulás aktív, részvételi megközelítését alkalmazzuk, melynek során a résztvevők egyre inkább felelőssé válnak saját kompetenciafejlesztésük és haladásuk megtervezéséért.

 

A szolgáltatás eddig elért eredményei

 

A projekt folyamatban van, mindkét fő képzési modul továbbra működik teljes egészében.  Megkezdtük az elméleti oktató rész végrehajtását (külön nyelvtanfolyamok, átruházható és digitális készségek, marketing, turisztikai földrajz és történelem) és eddig a résztvevők visszajelzése pozitív volt. A résztvevők nagy része nem vett részt az utóbbi időben tanfolyamon vagy olyan tanfolyamokon vett részt, amely eltérő megközelítést alkalmazott. A résztvevők értékelték, hogy az oktatók pozitív és barátságos tanulási környezetet hoztak létre és ezáltal sikerült elérnie a legfontosabb tanulási célokat. Tetszett nekik a dinamikus, részvételi megközelítés, valamint a változatosság az alkalmazott módszerek és tevékenységek ismertetése terén.

 

A szolgáltatással kapcsolatos bővebb információk (pl. tanulmányok, cikkek) elérhetőségei; a szolgáltatást megvalósító szervezet/ intézmény/ szakember elérzetősége

 

További részletekért vegye fel a kapcsolatot a DANTE Felnőttképzési Intézettel az info [at] dante-ri.hr címen.