Katicabogár segítség

A szolgáltatás célja:

 

  • jobb és kedvezőbb szolgáltatásokat nyújtani az idősek számára
  • a bentlakás ellenére, természetes környezetükben támogatni őket (főzés, higiénia és önsegély)

 

A szolgáltatás célcsoportja:

 

  • informális gondozók, akik otthon gondoskodnak a szülőkről vagy a nagyszülőkről
  • a rászoruló idősek, járóbeteg-ellátás az idősek számára (ápolás, szállítás, nappali ellátás)

 

A szolgáltatás intézményi/szervezeti környezete, története

A SOCIA Alapítványt 2010-ben hozták létre az időskorúak támogatására. Saját tevékenységei és pénzügyi támogatása révén megváltoztatja a társadalmi viszonyokat, a lakosság veszélyeztetett társadalmi csoportjai javára.

 

Elképzelésünk a toleráns civil társadalom, amelynek szerves részét képezik az olyan emberek is, akiknek szüksége van mások segítségére és támogatására. A "gyenge és erős" együttműködése eredményeként elegendő, minőségi, szociális szolgáltatások állnak rendelkezésre, amelyek rugalmasan reagálnak a változó felhasználók egyedi szükségleteire a természetes társadalmi környezetben.

 

A szolgáltatás tartalma /menete/ tevékenységei

Napjainkban egyre gyakoribb, hogy a fiatalok folyamatosan dolgoznak, és nincs idő arra, hogy gondoskodjanak a nyugdíjasokról, az idősek arra kényszerülnek, hogy segítséget kérjenek a különböző ellátó intézményektől. Az otthoni környezet, a napi kapcsolattartás a hozzátartozókkal pótolhatatlan szerepet tölt be egy idős ember érzelmi, szociális és pszichológiai támogatásában.

 

A szolgáltatás módszertana:

 

 A család minden gondozási rendszerben az alapnak számít, ezért megpróbáljuk támogatni a családi segítés folyamatát. Az egyik szolgáltatás az idősek oktatása is. Az oktatás formái nagyon változatosak, az egyének személyiségének fejlődéséhez vezetnek, a tanulmányok által nyert ismeretek segítenek az egzisztenciális kérdések megoldásában, új életfilozófiát találásában, ugyanakkor növelik társadalmi aktivitásukat. A program támogatja a hozzáférést a szociális szolgáltatásokhoz, támogatja a családokat, az időseket személyiségük fejlesztése révén, ami által növekszik életszínvonaluk és életminőségük is.

 

A szolgáltatás eddig elért eredményei

Hosszú távú gondozási programunk célja lényeges hozzájárulás annak biztosításához, hogy a magas szintű szakértelmet és az emberi jogokat tiszteletben tartsák, beleértve a méltóságteljes halált, az egészségügy és szociális ellátás biztosítását a súlyosan beteg és fogyatékkal élő emberek, ezen belül különösen az idősek számára.

 

A szolgáltatással kapcsolatos bővebb információk (pl. tanulmányok, cikkek) elérhetőségei; a szolgáltatást megvalósító szervezet/ intézmény/ szakember elérzetősége

 SOCIA Alapítvány

Email: socia [at] socia.sk, www.socia.sk