KoBeKo – helyi ízek és vendéglátás

A szolgáltatás célja:

 

 

Egyesületünk célja az egészséges életmód megőrzéséhez lehetőséget biztosítani mindazok számára, akik tenni akarnak harmonikus, egészséges, kulturált életvitelük kialakításáéért Pécs-Somogy, -Vasas, -Hird környékén.

Segítséget nyújt továbbá a helyi lakosságnak szabadidejük kulturált eltöltéséhez, egészséges életmódjuk kialakításához, sportolási lehetőségeik bővítéséhez, tájékozottságuk növeléséhez.

 

 

A szolgáltatás célcsoportja:

 

 

Pécs-Somogyban, -Vasason, -Hirden élő lakosság.

 

 

A szolgáltatás intézményi/szervezeti környezete, története

 

Alapítási éve: 1995, egyesület elnöke: Berényi Zoltán. Közhasznú tevékenységek: környezetvédelem, sport, képességfejlesztés-ismeretterjesztés, nevelés, oktatás.

 

 

A szolgáltatás tartalma /menete/ tevékenységei

 

A résztvevőket saját készítésű limonádéval vártuk, amiket ehető virággal tálaltunk fel, népszerűsítve a természet által kínált fogyasztható növényeket.

Az egyesület elnöke Berényi Zoltán egy szervezeti bemutatással folytatta, ahol beszélt a szervezetünk mindennapjairól, tevékenységeiről és a jövőbeni célokról is.

Mindeközben településünk sörfőző mesterei már kora délelőttől kezdve készítették a házi jellegű sört, aminek a folyamataiba lehetőség volt bekapcsolódni. Az elkészült sört - természetesen még alkoholmentes állapotban - meg is lehetett kóstolni, de a mesteremberek készültek különböző fajtával, amiket szintén végig lehetett kóstolni.

Ennek befejeztével az egyesület a főkertész vezetésével a közösségi kertében tartott egy sétát, ahol a résztvevők megtekinthették a kertünkben termelt zöldség palántákat, hiszen még a rossz időjárási viszonyoknak köszönhetően nem kerültek kiültetésre szabadföldbe.

Szó esett arról, hogy milyen lehetőség van a kertben dolgozó emberek foglalkoztatására, anyagbeszerzésre stb.

A kertből visszaérkezve Era mama medvehagymás pogácsája készült, amit az udvaron található kemencében sütöttek ki. Ebbe a munkafolyamatba szintén be lehetett kapcsolódni. A medvehagyma a mecseki hegységre jellegzetes fűszernövény, aminek nagyon jellegzetes illata, íze van, így a résztvevőknek igazán különleges élmény volt ez az új íz.

 

 

A szolgáltatás módszertana:

 

 

Az egyesület céljai elérése érdekében rendszeres és eseti programokat szervez, információkkal, tanácsadással szolgál, szakmai programokat dolgoz ki, továbbképzéseket, kulturális és sport rendezvényeket hirdet meg.

 

 

A szolgáltatás eddig elért eredményei

 

Jelenleg 25 tagból áll az Egyesület, tagja lehet az, aki Pécs-Somogy, Vasas, Hird Állandó bejelentett lakhellyel rendelkező természetes személy, és elfogadja az Egyesület alapszabályát, céljait támogatja. Településrészek lélekszáma hozzávetőlegesen 6150 fő. Egyesületünk 3 önkormányzati ingatlant üzemeltet Somogy, Vasas, településrészeken.

 

 

A szolgáltatással kapcsolatos bővebb információk (pl. tanulmányok, cikkek) elérhetőségei; a szolgáltatást megvalósító szervezet/ intézmény/ szakember elérzetősége

https://www.facebook.com/kobekomuvkozpont/