NYITOTT KAPUK KÖZÖSSÉGI NAP

A szolgáltatás célja:

 

 

A családi házas lakóövezet családjai számára öntevékeny, színes, minden korosztály számára kedvező, kreativitást ösztönző egész napos közösségi nap szervezése, mely hagyományosan nyár elején kerül megrendezésre.

 

 

A szolgáltatás célcsoportja:

 

Pécs

   „RÉGI-KERTVÁROS” lakossága, meghívott civil csoportok, óvodások, iskolások, más városrészben élő családtagok. Emellett bármely érdeklődőt szívesen látnak.

 

A szolgáltatás intézményi/szervezeti környezete, története

 

A csoport egy konkrét programra alakult 2009 év végén, mely az EKF-re hangolta a városi  közösségeket, egy nagy  civil városi  vetélkedő volt MIÉNK A VÁROS  címmel.  Azóta is együtt maradt a közösség, havi, kétheti rendszerességgel működik, számos programot generálva.

A NYITOTT KAPUK program az Apáczai Művelődési Ház és annak fenntartásában működő közösségi ház szervezeti, technikai hátterével, de a tervezéstől, pályázatíráson át, a szervezői-rendezői feladatokig minden a Kert-ÉSZ csoport tagjai által valósul  meg.

 

 

A szolgáltatás tartalma /menete/ tevékenységei

  • Nyitott kapuk rendezvények
  • Irodalmi kávéház sorozat 9. évad
  • Színház- és koncertlátogatások, kiállítások megtekintése városunkban és Baranya megyében.
  • Kirándulások, túrák szervezése

 

 

A szolgáltatás módszertana:

 

 

Családokkal közös programok során hagyományok őrzése és átadása a fiatalabb generációnak.

 

 

A szolgáltatás eddig elért eredményei

Pécs régi kertvárosában, a Tolsztoj utcai közösségi ház, a kertvárosi fiókkönyvtár és a Honvéd téri park helyszíneken, valamint kertvárosi családi házak udvarában megszervezett számos program kétheti, havi rendszerességgel.

 

A szolgáltatással kapcsolatos bővebb információk (pl. tanulmányok, cikkek) elérhetőségei; a szolgáltatást megvalósító szervezet/ intézmény/ szakember elérzetősége

Az  KERT-ÉSZ  Civil csoport székhelye: Pécs – Kertváros Tolsztoj utcai Közösségi Ház Tolsztoj utca 10.