Élő (nyers) ételek készítése, nyers étel készítő workshop
A szolgáltatás célja:
|
Családi vállalkozásunk a természetes életmód és a nyers vegán élő táplálkozás elkötelezettje.
Városlakók vagyunk és ebben a környezetben igyekszünk bemutatni, hogy milyen apró lépéseket megtéve lehet közelebb kerülni és élni az egyre természetközelibb életet. |
A szolgáltatás célcsoportja:
|
Elsősorban a Pécsett valamint Pesten és környékén élők,
|
A szolgáltatás intézményi/szervezeti környezete, története |
A NaTuri egy családi vegyszermentes gazdaság és manufaktúra, ahol prémium minőségű élő (nyers) ételeket készítünk. 2008-ban hallottunk először az akkor Magyarországon még újnak számító táplálkozási formáról. Azóta hosszú utat jártunk be, mire sok tanulással megismertük a csírák, a búzafű, a zöld levek és az élő ételek jellemzőit, és megbizonyosodtunk hasznosságukról. Eddig Csírák néven ismert termékeinket már a családnevünkhöz és küldetésünkhöz közelebb álló NaTuri néven bocsájtjuk útjukra. Továbbra is fontos számunkra a természet, a növények, az állatok szeretete és kölcsönös tisztelete – azt valljuk, hogy városi emberként is tehetünk magunkért, egymásért és a világért.
|
A szolgáltatás tartalma /menete/ tevékenységei |
|
A szolgáltatás módszertana:
|
TEgyél az egészségedért!
Alapanyagaink nagy részét mi termeljük több helyszínen lévő kertjeinkben. A kert, a föld szeretete szüleink, nagyszüleink öröksége, mi pedig folyamatosan kísérletezünk és képezzük magunkat, hogy megismerjük a régvolt és új technológiákat (pl. a biodinamikus gazdálkodást, a permakultúrát, az ehető vad- és gyomnövényeket). Megtapasztaltuk, hogy hatalmas rend van a természetben. Néha ugyan káosznak tűnik, ha csak a felszínt figyeljük, de a folyamatos átalakulás és változás egyfajta ritmus szerint történik. Ez a csodálatos összhang hatja át az életünket és ez épül be az általunk nevelt növényekbe, a készített ételekbe.
Folyamatosan fejlesztjük a recepteket, hogy mindig a legjobb minőségű alapanyagokból, az egymással harmonizáló ízekből, színekből, összetevőkből készüljenek az aszalványaink, süteményeink.
Az ételek készítése számunkra egy alkotási, teremtési folyamat, melynek végeredményeként csodák születnek. Harmónia és szépség, teljes összhangban.
Számunkra fontos, hogy mindig ugyanazt a prémium minőséget adjuk.
A zöldségek, gyümölcsök nagy része saját kertünkben terem, ahol vegyszermentes gazdálkodást folytatunk. A búzamag és a mini növények termesztéséhez használt magok biogazdaságokból származnak, a helyit részesítjük előnyben.
Az aszalt termékek (élő kenyerek, kekszek, sós chipsek) kíméletes aszalással, saját receptek alapján, kézi formázással, a torták, sütemények kertjeinkben érő gyümölcsökből, magvakból készülnek, sütés nélkül, így a glutén-, tej-, tojás- és cukormentes étrendbe is beilleszthetők. |
A szolgáltatás eddig elért eredményei |
Több településre eljutottunk programjaink által és számos iskolában jártunk. Több ezer ember kóstolta már az általunk készített nyers ételeket és ezáltal megismerkedhettek filozófiánkkal. Sokan közülük kedvet kaptak és otthon is elkészítik a workshopon tanultakat. A z emberek felismerik, hogy milyen sokat tudnak tenni a nyers ételek fogyasztásával a világnak és az egészségi állapotuk javításának. |
A szolgáltatással kapcsolatos bővebb információk (pl. tanulmányok, cikkek) elérhetőségei; a szolgáltatást megvalósító szervezet/ intézmény/ szakember elérzetősége |
NaTuri Központ Cím: 7634 Pécs, Sirály utca 2. Nyitva tartás Pécsett: Péntek 10.00 – 19.00 /teljes kínálat/
Budapesten: Vasárnap 9.00 – 14.00 /teljes kínálat/ Tel.: +36 30 / 2 148 140 E-mail: info [at] naturi.hu
|